A Musical Journey

eTtwinning Projemiz

Haz

Yürütücülüğünü okulumuz İngilizce Öğretmeni Duygu Yıldırım'ın yaptığı "A Musical Journey" eTwinning projesi kapsamında "Intercultural Music Book" "Kültürlerarası Müzik Kitabı" etkinliği tamamlandı. Etkinlikte Ege Bölgesi halk sanatçıları ve Zeybek dansı 5/D sınıfı öğrencileri tarafından tanıtıldı. Web.2 araçları etkili bir şekilde kullanıldı ve karekod oluşturarak kitap sayfasına video eklendi.Projenin son ortak çalışması tamamlandı.

Yürütücülüğünü  okulumuz İngilizce Öğretmeni Duygu Yıldırım'ın yaptığı "A Musical Journey " e-Twinning projesi kapsamında gerçekleştirilen Nisan ayı etkinlikleri tamamlandı. 5-D sınıfı öğrencilerinin katılımıyla devam etmekte olan projede Müzik dergisi hazırlandı. Dergi içeriği için öğrencilerimiz müziğin tarihsel süreci,müziğin eğlenceli kullanımı gibi konularda araştırma yapmış ve web 2.0 araçlarıyla tasarımlarını gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca 12 ülkenin katılımıyla "We're the world" "Biz Dünyayız" şarkısına eşlik etmişlerdir...Projemiz Mayıs ayı etkinlikleriyle devam edecektir.

"A Musical Journey" e -twinning projesi kapsamında, 5/D sınıfı öğrencilerimiz atık materyalleri kullanarak kendi müzik aletlerini tasarladılar. Tasarladıkları enstrumanların tanıtımını yaptılar.

Okulumuz 5/D sınıfı öğrencilerinin ve yürütücülüğünü İngilizce Öğretmeni Duygu Yıldırım'ın yaptığı "A Musical Journey" "Müziksel Bir Yolculuk" e- twinning projesi 12 ülkeden öğrencilerin  katılımıyla öğrenci webinarı gerçekleştirilmiştir. Yapılan toplantıda tüm öğrenciler kendilerini ingilizce olarak tanıtmış ve farklı ülkelerden öğrencilerle tanışma fırsatı bulmuşlardır.

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Duygu YILDIRIM tarafından yürütülmekte olan "A Musical Journey" e-twinning projesinin ilk toplantısı yapıldı. 12 ülkeden katılımın olduğu projenin detayları anlatıldı ve planlama yapıldı.

"A Musical Journey" e-twinning projemiz Türkiye-Azerbaycan  kurucu ortaklığı ile başlamış olup  Litvanya,Bosna-Hersek,Italya,Ukrayna,Moldova,Gürcistan,Polonya,Bulgaristan ve Romanya ile  birlikte  yürütülmektedir. Okulumuz İngilizce Öğretmeni Duygu YILDIRIM tarafından yürütülecek olan  projemizde; öğrencilerimiz dil öğrenimini müziğin ritmi ile birleştirip dinleme,okuma,yazma ve konuşma becerilerini geliştirebileceklerdir. Projemizle birlikte  şarkılar söylenecek,oyunlar tasarlanacak ve şarkı sözleri incelenerek dil öğrenimi desteklenecektir. Öğrenciler öğrenirken eğlenecek ve dil öğrenmenin müziksel bir yolculuk olduğunu deneyimleyeceklerdir.