Bana Bir Masal Kodla

e Twinning

Bana Bir Masal Kodla Projemiz kapsamında öğrencilerimiz hayallerinde canlandırdığı masalları, scratch uygulaması ile dijital ortamda canlandırarak projemizin son aşamasına geldiler. Canlandırdıkları masalları arkadaşlarına sunarak sergilediler. Okulumuzda düzelediğimiz masal saati çok keyifli geçti.

Bana Bir Masal Kodla Projesinde görev alan öğrencilerimiz ile çevrimiçi olarak bir araya geldik. Düzenlenen toplantıda öğrencilerimizin zorlandığı kısımları ele alarak masallarımızdaki son işlemleri tamamladık. Biten masallarımızı ekibimiz ile dinlemekten çok keyif aldık.

Bana Bir Masal Kodla Projemiz kapsamında "Bir Masalı Nasıl Kodlarız?" sorusuna cevap arayan öğrencilerimiz, yapılan uygulamalar ile kullanılacak bloklar ve web siteleri hakkında bilgi aldılar. La Fontaine Masallarından birisini canlandırarak uygulamalarını gerçekleştirdiler.

Okulumuzda yürütülen Bana Bir Masal Kodla eTwinning Projesi kapsmında projede görev alan öğrencilerimiz, blok kodlama uygulaması olan scratch programının kullanımı hakkında eğitimlere katılarak çalışmalarını gerçekleştirdi. Düzenlenen bu eğitimlerin sonunda öğrencilerimiz seçtikleri masalları scratch programı üzerinden kodlayarak canlandıracaklar...

Bana Bir Masal Kodla etwinning projemiz kapsamında proje ekibimizin mart ayı toplantısı  gerçekleştirildi.  Ortak okullarımızın katılımıyla çevrimiçi olarak yapılan toplantıda bu ay içerisinde yapılacak etkinlikler, kutlanacak belirli gün ve haftalar planlandı.

Bana Bir Masal Kodla eTwinning projemiz kapsamında, şubat ayı içerisinde yapılması planlanan Kodlamanın Önemi ve Bizlere Kazandırdıkları konulu  webinarımız Bafra KodlaBafra Proje Koordinatörü Orhan Gazi DEMİRCİ 'nin katılımıyla gerçekleştirildi.  Kodlama konusunda öğrencilerimizde farkındalık yaratan bu güzel etkinlik için Orhan Gazi DEMİRCİ öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

webinar çalışmamızhocamız tarafından Zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Bana Bir Masal Kodla eTwinning projemiz kapsamında, şubat ayı içerisinde yapılması planlanan Telif Hakları ve Güvenli İnternet Kullanımı konulu  webinarımız  Samsun Fatih Projesi İl Koordinatörü Bayram ÇAPKIN  'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tüm ortak okullarımızın katıldığı etkinlikte masallarımız, güvenli internet konularına değinilerek  telif hakları konusuna yer verildi.. Bu konuda öğrencilerimizde farkındalık yaratan bu güzel etkinlik için Bayram ÇAPKIN öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Şbt

Bana Bir Masal Kodla eTwinning projemiz kapsamında, şubat ayı içerisinde yapılması planlanan Anadolu Masalları  webinarımız Samsun Anadolu Masalları İl Korrdinatörü  Nurten İREN'in katılımıyla gerçekleştirildi. Tüm ortak okullarımızın katıldığı etkinlikte masallarımız, kültürel öğelerimiz konularına değinilirken, yürütülmekte olan Anadolu Masalları  projesine de yer verildi.. Webinarımız öğrencilerimizin keyifle dinlediği masal anlatımıyla sona erdi. Masallarımız konusunda öğrencilerimizde farkındalık yaratan bu güzel etkinlik için Nurten İREN öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Şbt

Bana Bir Masal Kodla eTwinning projemiz kapsamında projede görev alan öğrencilerimiz ile slogan çalışması yapıldı.

Şbt

Okulumuzda  yürütülen Bana Bir Masal Kodla eTwinning projesi kapsamında hazırlanan logo ve afişler  arasında yapılan oylama  sonucu okulumuzun logo afişi seçildi.

Ara

Ortaklarımız ile büyük bir ekip olan Bana Bir Masal Kodla (Code Me A Story) Proje ekibi öğrencileri,  zoom üzerinden online olarak düzenlenen Canva eğitimine katıldı.

Ara

Bana Bir Masal Kodla (Code Me A Story ) adlı projemizin öğrenci öğretmen tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Okulumuz, aralarında Samsun, İzmir, Afyonkarahisar ve Azerbaycan'dan ortak okulların bulunduğu Bana Bir Masal Kodla (Code Me A Story) adlı projeye katılım sağlamıştır.