T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / ALİAĞA - Fatih Ortaokulu

Recipe to Bullying: Love, Respect and a Pitch of Smile

"Zorbalığa Reçete: Sevgi, Saygı ve bir Tutam Gülümseme"

İnsanlar dünyanın neresinde, hangi ten rengiyle, hangi cinsiyet, hangi etnik kökene, dine, mezhebe ait olarak doğarsa doğsunlar insan olmak bakımından eşittirler.

Haklara sadece soyut olarak sahip olmak insanların eşitlenmesi için yeterli değildir. Aynı zamanda bu hakları kullanabilecek güce sahip olmaları gerekir. 

Çocuğun veya ergenin kendi yaş grubundaki diğer kişi veya kişilere fiziksel ve/veya psikolojik sonuçları olan, süreklilik arz eden saldırganlık davranışlarının tümü akran zorbalığıdır. Bu zorbalık davranışları aktif, pasif ya da siber zorbalık şeklinde olabilir.

Yapılan araştırmalar öğrencilerin %44'ünün sözel, %30'unun fiziksel, %18'inin duygusal, %9'unun ise cinsel içerikli zorbalığa uğradıklarını belirtmektedir.

14 yaşına kadar çocukların kendilerine uygulanan davranışın zorbalık olduğunu ayırt edemedikleri tespit edilmiştir.

Bu sonuçlar değerlendirildiğinde okullarda akran zorbalığını fark etmek, önlemek ve öğrencilere doğru iletişim becerileri ve davranışlar kazandırmak onların hem akademik hem de ileriki yaşantıları açısından önemlidir.

Akran zorbalığı konusu ile birlikte; öğrencilerimizin duygusal zekalarını geliştirmeyi hedefleyen kurucu ortaklığını Yunanistan'ın yaptığı 'Akran Zorbalığına Reçete; Sevgi, Saygı ve Bir Tutam Gülümseme' adlı  E-Twinning projemiz Şubat,2023 itibariyle okulumuz İngilizce Öğretmenleri Çağla YALÇINKAYA ve Duygu YILDIRIM danışmanlığında okulumuz 7.sınıf öğrencilerinin katılımıyla başlamıştır.

Projenin ilk toplantısı ortak okulların katılımıyla ESEP E-Twinning platformu üzerinden yapılmıştır.Toplantıda projenin ayrıntıları,takvimi ve yapılacaklar konusu ele alınmıştır. Dört ay sürmesi planlanan projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

13-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2023 - Güncelleme: 13.03.2023 20:05 - Görüntülenme: 73
  Beğen | 3  kişi beğendi